[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Hærens Operative Kommando

- I er klar og et rigtig godt hold.
- I har gjort et positivt indtryk.
- I er nået i mål og er trods besværligheder undervejs klar til udsendelse.

Der var anerkendelse, ros og respekt om Hold 5 ved afskedsparaden i Oksbøl mandag den 14. januar, da den afsluttende del af den missionsorienterede uddannelse var overstået.

Chefen for Danske Division, generalmajor Henrik H. Bundsgaard, lagde for med at sige, at uddannelsen vil fortsætte ved ankomsten til Helmand-provinsen, og at der venter en spændende og krævende mission. – I skal ud og gøre en forskel i forhold til de lokale afghanere og i forhold til verden, og det er jeg sikker på, at I vil gøre.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kiærskou, inspicerede paraden, og i sin tale fulgte han op på de rosende ord. – Kursen er den rigtige i Afghanistan. Taleban skal holdes væk, så der kan skabes grobund for udvikling af det afghanske samfund, så der er brug for en holdindsats, hvor I altid skal hjælpe hinanden og huske på, at I er ambassadører for Danmark. I har nået det, I skulle under uddannelsen, og det har jeg aldrig været i tvivl om, at I ville. God tur til Afghanistan. Pas på jer selv. Og så glæder jeg mig til at besøge jer i missionsområdet.

For nogle fortsætter uddannelsen i Danmark endnu et stykke tid, men for de fleste er der frihed til at være sammen med familien og gøre klar til afrejse. De første tager af sted om ca. 14 dage, og derefter går det slag i slag indtil midten af februar.

Chefen for den danske bataljon, oberst Jens Lønborg, sluttede med at takke for indsatsen under den afsluttende øvelse og sagde: - Jeg er stolt af jeres indsats, og jeg er tryg ved at skulle med jer til Helmand-provinsen.