[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg

På trods af problemer langs grænsen til Pakistan i den sydlige del af Afghanistan, ser den afghanske udenrigsminister, Dr. Rangin Dadfar Spanta, optimistisk på situationen i sit land. Det sagde han i dag på Kastellet i København, efter at have holdt møder med forsvarsminister Søren Gade og chefen for Forsvarsstaben, viceadmiral Tim Sloth Jørgensen.
- Vi har befriet en masse af vores områder fra terroristgrupper, så situationen er nu meget bedre end tidligere, sagde udenrigsministeren, som var på officielt besøg i Danmark.

På trods af fremgangen ville Dr. Spanta ikke give et bud på, hvor lang tid den afghanske regering vurderer, at der er behov for de udenlandske tropper.
- Når jobbet er gjort, og de afghanske sikkerhedsstyrker er stærke nok til at forsvare Afghanistan, så kan vores venner og gæster forlade os, sagde udenrigsministeren.

Den afghanske udenrigsminister havde ros til de danske soldater, og fremhævede særligt soldaternes samarbejde med civile omkring genopbygningsprojekter.
- Vi er meget taknemmelige for jeres bidrag til genopbygningen af Afghanistan.

Den afghanske udenrigsministerens besøg i Danmark sluttede tirsdag og var sidste stop på en længere rundtur til de nordeuropæiske lande. Under besøget i Danmark har Dr. Spanta også haft møder med udenrigsminister Per Stig Møller.