[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

For tredje år i træk hiver P4 og nu også DR’s ’Aftenshowet’ fat i de mange mennesker, som ikke kan komme hjem til jul på grund af arbejde. TV og radio sørger for at de udsendte soldater får en ekstraordinær mulighed for at sende eller modtage en julehilsen. Første år var de i Irak, sidste år i Afghanistan og dette år har DR-radio og DR-tv været i Kosovo for at samle hilsner sammen.

Hilsner fra hele verden
Hvis man tror, at der så kun kommer hilsner til og fra Kosovo og Afghanistan, så tager man fejl. Monica Krog-Meyer er vært på P4’s del af Store Julehilsen, alle hilsner er velkomne:
- Vi fik på et tidspunkt en hilsen fra to mænd der sad i Kashmir og skulle holde jul dér. De havde sendt et par billeder, hvor de sad og kiggede udover bjergene, og dét giver danskerne et indblik i, hvor anderledes julen kan være for dem derude, forklarer Monica Krog-Meyer.
Radioværten fik idéen til programmet for år tilbage, og det har vist sig at være en stor succes både for soldater og for de pårørende.

Smil fra Kabul til Kolding
På P4 håber man på lige så stor succes som sidste år, hvor rigtig mange sendte hilsner ud til soldaterne.
- Vi har fået rigtigt gode tilbagemeldinger. En del skrev, at de var glade for at kunne give deres hilsener på dén måde. Det kan man også se på alle de hilsner, der blev sendt på vores hjemmeside, fortæller Monica Krog-Meyer.
Via Internettet kan du høre programmet på P4 over hele verden - lige meget om du sidder på et skib ved Grønlands kyst eller i en støvet lejr i Afghanistan.

DR begynder den 15 december på både P4 og i ’Aftenshowet’. Den store afrunding  af Store Julehilsen bliver både den 20. og 21. december på P4 mellem klokken 17-18.

Du kan skrive til Store Julehilsen på: StoreJulehilsen@dr.dk
Husk at skrive hvem din hilsen er fra. Hvor du er fra. Hvem hilsenen er til  - og hvor m/k er placeret henne i verden. Glædelig jul!