[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

En ung, blond kvinde sætter sig ind i sin bil. En ung mand hjuler af sted på racercykel. Fælles for dem begge er, at de medvirker i den nye kampagnefilm henvendt til unge, der fortæller om Forsvaret som arbejdsplads.
- Forsvaret skal gøre opmærksom på sin eksistens hos de unge. De skal ikke opsøge os for at høre, hvad Forsvaret kan tilbyde dem. Vi skal ud og fortælle dem det. Vi skal gøre os tilgængelige og synlige, siger kommunikationsrådgiver Gitte Holler fra Forsvarets Rekruttering.
Derfor kommer kampagnefilmen netop nu, hvor Forsvarets Rekruttering er allermest aktiv med at besøge skoler og gymnasier for at oplyse de unge om, hvad Forsvaret kan tilbyde dem.

Ikke nødvendigvis et valg for livet
Forsvaret har de seneste år kørt en række kampagner. Blandt andet den prisvindende kampagne sidste år ´Et springbræt eller et ståsted for livet´. Alt sammen for at råde bod på en utrolig lille viden hos de unge om en af Danmarks største arbejdspladser.
- De unge vidste næsten ingenting om Forsvaret, før vi gik i gang med kampagnerne. Mange troede, at man gik ind af den ene dør og kom ud af den anden 60 år senere. Og at Forsvaret bare var noget med uniformer og bomber, siger Gitte Holler.
Derfor har Forsvaret valgt løbende at informere de unge om de muligheder, som Forsvaret kan tilbyde både som civilt eller militært ansat.
- Forsvaret skal på de unges lystavle og fortælle om bredden i uddannelser og jobmuligheder, siger Gitte Holler.

Se kampagnefilmen nu
Ud over en film består kampagnen af web-bannere og ingame advertising, hvor Forsvarets bannere eksponeres for online spillere, når de downloader spil på nettet. Kampagnefilmen sættes i gang i denne uge på de store tv-kanaler og vises i biograferne i efterårs-, jule- og vinterferie.
Men interesserede kan bare klikke ind her og se kampagnefilmen.