[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det skete torsdag 15. maj, hvor Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik landede med helikopter på idrætspladsen ved Søværnets Sergent- og Grundskole i Frederikshavn.

Til toner fra Søværnets Tamburkorps skridtede kronprinsen paraden af, og blev efterfølgende vist rundt på skolen, der har forandret sig en del siden kronprinsen selv var elev.

Foruden nye undervisningslokaler og beboelse, kunne kronprinsen også se det nye træningsbassin, og han overværede også, hvordan otte mand hoppede i vandet fra "skibet" ved bassinet, svømmede gennem de høje bølger i blæst og mørke og reddede sig om bord i redningsflåden.

- Det er utrolig vigtigt, at eleverne på skolen lærer alt om sikkerhed til søs og også får afprøvet det i et miljø, der på bedste vis ligner det, de kan risikere at møde i virkeligheden for eksempel på sejlads i Nordatlanten, siger chef for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Nils Wang, som ledsagede kronprinsen under besøget i Frederikshavn.

- Det er altid en fornøjelse, når kronprinsen besøger Søværnet, og jeg er stolt over at kunne vise den flotte skole frem, siger han.

Søværnets Sergent- og Grundskole er en sammenlægning af de tidligere Søværnets Sergent- og Reserveofficersskole og Søværnets Grundskole.

(Kilde: Søværnets Operative Kommando)