[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Christian Reinhold

Korvetten Peter Tordenskiold er netop nu ude på sin første patrulje i farvandet ud for Libanons kyst. Fra midnat rykker korvetten fra de ydre patruljeområder langt fra kysten ind til de indre områder, hvor trafikken af små både er større. Her er der større sandsynlighed for, at Peter Tordenskiold må anråbe eller måske i sidste ende boarde et af de mindre skibe, som man skal forhindre i at smugle våben og forsyninger ind til Hizbollah eller andre bevæbnede grupper i den sydlige del af Libanon.

- Besætningen er ved godt mod og vi har det rigtig godt. Vi er på vores første patrulje, og den er forløbet fredeligt. På søndag sejler vi til Limassol og får forsyninger ombord og et tiltrængt hvil, fortæller skibschef, kommandørkaptajn Rene Fulgsig.

UNIFIL missionens maritime del startede i sommeren 2006 efter at Israel havde invaderet den sydlige del af Libanon. Danmark har tidligere haft missilfartøjerne Glenten og Ravnen tilknyttet missionen.

Tre kadetter til træning
Onsdag i næste uge sejler Peter Tordenskiold ud igen. Den får tre libanesiske kadetter ombord, som skal lære at gennemføre de operationer, som i sidste ende vil sætte libaneserne i stand til at håndhæve suveræniteten også til søs.
- Det bliver en spændende opgave at give vores viden og erfaringer videre til libaneserne. Det er ganske positivt, at missionen nu er kommet ind i en fase, hvor vi kan begynde at oplære libaneserne til selv at varetage opgaven, slutter Rene Fulgsig.