[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Nicholas Lundgard, presseofficer

Som udsendt soldat er der altid mindst tre ting, som man glæder sig til – et godt måltid mad, feltunderholdningen og post fra Danmark. De danske styrker i Afghanistan har netop modtaget en stor sending post hjemmefra, som var noget ud over det sædvanlige – nemlig postkort fra borgere i hele Danmark, som ønskede at sige tak for den indsats, soldaterne gør hernede.


Danske soldater læser de mange hilsener fra Danmark.

Politisk kampagne med et ædelt formål
Det er partiet Venstre, som har søsat en kampagne, hvor befolkningen i Danmark kan anerkende den indsats, som danske soldater yder i verdens mange brændpunkter. Alle, som har ønsket at sige tak for indsatsen til soldaterne, har via partiets hjemmeside kunnet sende en elektronisk hilsen eller har kunnet skrive et til lejligheden produceret postkort, som Venstre så har formidlet ned til soldaterne i Afghanistan.

Den danske kampgruppe i Helmand har netop modtaget de mange hundrede postkort og e-mails fra Danmark, der er fyldt med hilsner, lykønskninger og tak fra den danske befolkning.

Hilsner der varmer i varmen
”En stor tak til alle som yder en indsats for demokrati og frihed til Afghanistan. Det som er naturligt i Danmark, sætter I jeres liv ind for i jeres tjeneste. Gid I lykkes med forehavendet og kommer sikkert hjem.”

”Godt gået! Vi tænker på jer.”

”Tak fordi I tager ansvar og gør en stor forskel. Tak er kun et fattigt ord!”

”Kære alle! I skal vide, at jeg ofte tænker på og beundrer jer for den store og heltemodige indsats, I udfører for os og for Danmark.”

”Kære unge danske soldat. Vi er til Grundlovsfest på Ejer Bavnehøj og sender jer alle en kærlig hilsen og en stor tak for jeres indsats mod terror i verden. Pas godt på dig selv og hinanden.”

Kilde: Hærens operative kommando