[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

af Knud Grænge Mortensen

Det er irriterende. Du har lige købt dit drømmehus, og din kone venter dit andet barn. Så vil din arbejdsgiver meget gerne have, at du overtager en stilling i den anden ende af landet - i flere år. Forsvaret har mange medarbejdere, der en gang imellem skal flytte for at arbejde et andet sted i Danmark. Derfor har Forsvaret sat nye initiativer i gang, der skal gøre den proces lettere.

Forsvarets ca.1280 lejeboliger skal i højere grad end tidligere kunne lejes af personale, der skal flytte, og en flytteservicepakke med information og hjælpeværktøjer vil blive tilbudt. Eksempelvis vil Forsvarets Personeltjeneste hjælpe ansatte i Forsvaret, som skal flytte, så de kommer forrest i boligkøen, og Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste udvider hjælpen omkring forhold vedrørende lejeboligen. Blandt andet er der oprettet et helt nyt boligkontor, der skal hjælpe medarbejderne, når de skal have en af Forsvarets boliger.

- Vi vil gøre vores yderste for at levere et højt serviceniveau til vores brugere. Det er bedre at ringe til os en gang for meget end en gang for lidt. Så skal vi være i stand til at svare på alt om boligudlejning i Forsvaret. Specielt udsendte, skal have al den støtte, der er mulig. De er jo tit under større pres end alle andre, siger chefen for Forsvarets nye boligkontor, Esben Andersen.

For medarbejderes, der skal flytte, er det deres personlige sagsbehandler i Forsvarets Personeltjeneste, den såkaldte udstikker, der støtter og hjælper. Udstikkeren er manden, som Forsvaret har ansat til at tilrettelægge personellets karriere. Udstikkerens kontaktnet og erfaring med opgaven, skal gøre det til en bedre oplevelse at blive forflyttet.

Hvis medarbejderen ønsker at få en lejebolig, så sørger udstikkeren i et samarbejde mellem den ansatte, Forsvarets Personeltjeneste og Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste for at hele forløbet fungerer bedst muligt. Den forflyttede skal have den bedst mulige bolig, så hurtigt som muligt.