[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg

Soldater og andre med tilknytning til forsvaret fik mandag et nyt mødested på internettet. Da blev hjemmesiden www.theallianze.com lanceret. Hjemmesiden skal tjene som et virtuelt mødested for alle med tilknytning til de 26 NATO-landes forsvar og være med til at skabe en fællesskabsfølelse for soldater, civile og pårørende.
- Vi ved, at soldater og andre med tilknytning til forsvaret vildt gerne vil have mere kontakt med ligesindede på tværs af grænser og uanset rang. Det er et gammelkendt behov, som ingen hidtil har tilfredsstillet, siger Ken Daniel Rynne. Han står sammen med sin hustru, Louise Rynne, bag den nye hjemmeside.

Ken Daniel Rynne har tidligere været overkonstabel i søværnet, mens Louise Rynne er logistikofficer i det samme værn.

På www.theallianze.com kan de tilmeldte oprette profiler, få nye venner eller genfinde gamle, sende mails og oprette grupper for at dele erfaringer eller dyrke fælles interesser. På den måde minder den nye side om Facebook, blot med en målgruppe, der kun omfatter folk med tilknytning til forsvaret. Lige nu er hjemmesiden lanceret i en skrabet version, først løbet af forsommeren 2009 vil siden være fuldt oppe at køre med blogs, debatfora, artikler og meget andet, forklarer Ken Daniel Rynne.

Hjemmesiden henvender sig på nuværende tidspunkt kun til personer fra NATO-landene, men Ken Daniel Rynne har overvejelser om at udvide målgruppen til også at omfatte soldater og pårørende fra lande uden for NATO.

Det er gratis at bruge siden, der i første omgang kun findes i en engelsksproget version. Senere følger blandt andet en dansk version.