[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

To millioner firehundrede og fyrre tusind. Så mange hits har NATO’s nye internet TV kanal haft på det første døgn. Google har en masse materiale om den nye kanal og sammen med et massivt presseopbud i Bukarest til NATO topmødet, er der blevet gjort meget opmærksom på den nye kanal:
- Der var enorm interesse fra pressen. Der var mødt 3500 pressefolk op. Det var 1000 mere end forventet, så der var tryk på. Heldigvis kørte kanalen som den skulle, fortæller Teddy Gerberg, chef for Forsvarets Mediecenter. Han var selvfølgelig med til åbningen af den nye kanal.

Af Christian Ribergaard

Mange besøgende

Teddy Gerberg maner dog til ro over det flotte tal:
- Man skal tage tallene med en gran salt, mange klikker ind bare fordi, de hører om noget nyt. Det spændende er, at der har været mennesker fra mange forskellige lande inde og kigge på NATO’s kanal. Tyskland er i øjeblikket det land, som har haft flest hits på NATO kanalen. Den tyske presse har været meget skeptiske omkring hele projektet med den ny NATO kanal:
- Tysk presse har været meget på stikkerne om, hvorvidt den her kanal kun skal lave propaganda. Men dér var statsminister Anders Fogh Rasmussen og NATO’s generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer meget klare: ”Det her kan ikke blive propaganda, det ville være at undervurdere hele det vestlige pressekorps”, forklarer Teddy Gerberg, som har været med siden start. Projektet udspringer af Public Diplomacy konferencen i december 2007, i København.

Godt hold og hårdt arbejde
Den nye TV kanal på nettet kunne allerede på åbningsdagen præsentere helt nye indslag fra bl.a. Afghanistan. Forsvarets Mediecenter har efter egen model fået kanalen op og stå. De journalister, som er ansat til den nye NATO kanal er ved at være på plads så de kan gå i gang. Englænderen Daniel Morgan er reporter på den nye kanal og er ikke skræmt over de forventninger der kan være med så høje seertal det første døgn:
- Den start, vi har haft med to en halv million hits, er jo imponerende, men nu er det op til os at holde det antal. Det er vores job at lave historierne til kanalen, og især de udsendte reportere får meget travlt. Men vi har et godt hold, og vi skal knokle for det. Det store antal hits stiller nogle ret høje forventninger, men man skal altid lige slå koldt vand i blodet og bevare fokus. Det bliver spændende, men hårdt arbejde, forklarer Daniel Morgan.

Se kanalen her: natochannel.tv