[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Udnævnelsen til ridder kom helt bag på oberstløjtnant Kim Kisbye, der til daglig uddanner afrikanske officerer i fredsbevarende operationer, som bliver udsendt til Afrikas mange konfliktområder. 
– Da jeg fik opringningen om tildelingen af det maliske ridderkors blev jeg overrasket og lidt stolt. Jeg kunne ikke undgå at nive mig selv lidt i armen, siger Kim Kisbye, der har sin dagligdag på ”Ecole Maintien de la Paix” i den maliske hovedstad Bamako.

Ceremonien foregik 12. september og overgik Kim Kisbyes forventninger.
– Jeg troede bare, jeg skulle sige goddag til forsvarsministeren, men de gør meget mere ud af det hernede end derhjemme. Det var en storslået ceremoni, hvor en æreskommando var stillet op, Malis forsvarsminister holdt tale og samtlige Malis generaler var til stede, beretter Kim Kisbye. I alt 100 mennesker deltog i ceremonien, hvor to andre officerer fra samme skole også fik Malis ridderorden.     

Anerkendelsen betyder meget for Kim Kisbye, der efterhånden har fået et godt samarbejde op at stå med de afrikanske lande, der leverer undervisere og sender elever til skolen.
– Jeg var tvivl om, hvad folk her i Mali, mener om det, vi går og laver. Det motiverer mig yderligere at få positiv respons, fortæller Kim Kisbye. 

Kim Kisbye skal være i Mali fra august 2006 til august 2009. Forsvaret har omkring 25 mand udsendt på forskellige missioner i Afrika.