[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Christian Reinhold

Ved grænsen ind til Serbien er den danske bataljon i Kosovo ved at opføre en lejr til den franske deling, der holder øje med grænsen. Efter at Kosovo havde erklæret sig sin selvstændighed i midten af sidste måned, var der voldsomme uroligheder ved grænseovergangen, og derfor har der været posteret KFOR-soldater der lige siden. Franskmændene får nu en mere permanent lejr at opholde sig i, og i lejren er der gjort klar til at modtage forstærkninger, hvis det skulle blive nødvendigt.

Alle er ude
Hele den danske bataljon er ude i området fortæller presseofficer Steen K. Nielsen: ”Vi viser markant synlighed ude i området og det lægger en dæmper på trangen til at gøre oprør. Vores soldater knokler virkelig igennem for at vi kan være ude hele tiden”.

Ingen vrede mod danskerne
Den serbiske befolkningsgruppe i Kosovo er vrede og oprørte over, at Kosovo har erklæret sin uafhængighed fra Serbien. Men vreden retter sig ikke mod de danske eller andre internationale soldater i Kosovo. Så derfor er alle ved godt mod og koncentrerer sig om opgaven med at holde parterne adskilt.

Danske soldater træner Riot Control i Camp Olaf Rye. Franske soldater agerer som demonstranter.