[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Lærke Morell

Hvordan passer jeg på mine dokumenter? Hvad med beskyttelse af computere, og alt der ligger på dem?
Offentlige institutioner ringer ofte til Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) for at få hjælp til, hvordan de bedst passer på informationer, personer, ting – ja, hvad som helst. Forsvaret har haft regler for sikkerheden på alle relevante områder igennem mere end 20 år. Nu bliver de gjort tilgængelige for alle.
- Jeg var på et kursus sammen med ansatte fra blandt andet Udenrigsministeriet, Kriminalforsorgen, Københavns kommune og forskellige private virksomheder i sidste uge. Da jeg fortalte dem om Forsvarets sikkerhedsbestemmelser, og at de vil blive lagt på internettet, blev de begejstrede.
Sådan præsenterer en talsmand for FE blot én af de mange positive reaktioner på det nye tiltag.
I dag bliver retningslinjer og tips til sikkerhed for alle områder frit tilgængeligt på nettet.

Styrker sikkerheden i Danmark
Efterretningstjenesten er ofte blevet kontaktet af firmaer, som har været interesserede i at få hjælp til, hvordan de skal passe på deres ting. Hidtil har de ansatte i efterretningstjenesten kun kunnet hjælpe ved at besvare spørgsmål og give råd. Men nu kan alle selv finde frem til det, de vil vide mere om på internettet.
- I 2005 anbefalede FE Forsvarschefen at afklassificere de militære sikkerhedsbestemmelser, så alle kan bruge dem. Og Forsvarschefen syntes, det var en god ide. Han mente, det vil være med til at styrke sikkerheden i hele Danmark, fortæller talsmanden for FE.

Søgefunktion og brugervenlighed
Hos FE har de brugt lang tid på at skrive sikkerhedsbestemmelserne igennem, så de bliver letforståelige. Derudover er der lavet en søgefunktion, så det skulle være nemt at finde frem til de områder, man vil læse om. Der er også lavet links, så man kan klikke sig videre ud af dokumentet og til relevante dele af den civile sikkerhedsbranches hjemmesider.
FE har sat stor fokus på brugervenligheden. I dokumentet står et telefonnummer til en medarbejder i FE, hvis man skulle have spørgsmål eller brug for hjælp.

Læs Forsvarets sikkerhedsbestemmelser.