[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De sidste fire slædehold kom hjem den 7. juni. Patruljens seks slædehold har i perioden samlet kørt ca. 15.000 km. Både mænd og hunde er ved hjemkomsten i fin form efter de lange slæderejser.

Hundene skal nu have noget ferie inden de atter skal på farten til november. For Sirius fupperne - som personel ved Sirius kaldes - bliver der i første omgang ingen ferie. De skal nu til at klargøre til sommerens mange aktiviteter, hvor blandt andet alle patruljens rejsedepoter skal genforsynes.

Tøbruddet i Nordøstgrønland er godt i gang. Sneen smelter og elvene løber lystig. Om en god måneds tid går isen i Young Sund ud for Daneborg og sommersejladserne kan starte.

Midt i juli ankommer et nyt hold Siriusfolk til Daneborg. De skal afløse patruljens nuværende ”ældstehold” som sidst i august skal hjem efter 26 måneders tjeneste ved Sirius.

Sirius' årlige forsyningsskib ankommer til Daneborg ultimo juli.

Inspektionsskibet Vædderen anløber Daneborg medio august og vil i et par uger støtte Sirius med genforsyning af patruljens mange rejsedepoter.

I slutningen af august forlader de sidste gæster, håndværkere og andet godtfolk, der har støttet Sirius under sommerens aktiviteter på kysten, Daneborg. Vinteren begynder at sætte ind og en ny slædesæson starter.

Her kan du læse mere om Siriuspatruljen, og i løbet af året vil du kunne se indslag om Siriuspatruljen på www.forsvarskanalen.dk

(Kilde: Grønlands Kommando)