[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En 21-årig konstabel blev søndag dræbt ved en tragisk vådeskudsulykke i Camp Bastion, der ligger i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan. De pårørende er underrettet.

Ulykken skete, da soldater fra det mekaniserede infanterikompagni inde i lejren var ved at klargøre til mørkeuddannelse i terrænet uden for Camp Bastion.

Der var meget hurtigt lægehjælp til stede, men konstablens liv stod desværre ikke til at redde. I forlængelse af ulykken blev kompagniet straks samlet i Camp Bastion for at bearbejde tragedien under ledelse af kompagnichefen, major Kenneth Strøm, og lægen. Feltpræsten ankom lidt senere, da han befandt sig i en af de andre lejre.

De nærmere omstændigheder ved vådeskudsulykken kendes ikke på nuværende tidspunkt, men de vil naturligvis blive undersøgt i den kommende tid. Både af Forsvarets Auditørkorps og af specialister fra Hæren.

Undersøgelsen vil også afdække, om der er noget i procedurerne, der kan eller skal gøres anderledes, så den slags ulykker kan undgås. Men der er desværre altid en risiko, når der er tale om skarpladte våben, selvom der gøres alt for at gøre den så lille som mulig.

Den dræbte konstabels deling er samlet i Camp Bastion, hvor de i fællesskab og med den nødvendige hjælp fra læge, psykolog og feltpræst taler om ulykken og dens konsekvenser.

Den dræbte konstabel vil blive bragt hjem til Danmark så hurtigt som muligt.

Læs mere på Hærens Operative Kommandos hjemmeside