[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Jari Nielsen

Sergent Erik Hofman-Bang fra Den Kongelige Livgarde blev onsdag tildelt Håndværkerforeningen i Kjøbenhavns sølvmedalje for veludført uddannelse. Han afsluttede sit svendeprøveforløb ved Søværnets Teknikkursus med den samlede karakter 12, hvilket inden for faget betegnes som ”Fremragende”. Han modtog samtidig et legat på 5000 kroner, som skal bruges til uddannelsesformål.

Overrækkelsen fandt sted på Københavns Rådhus i overværelse af Hendes Majestæt Dronningen.

- Jeg er glad for medaljen. Den er en anerkendelse af, at jeg har dygtiggjort mig, og at jeg gennem fire år har været villig til at fravælge en masse ting, siger 23-årige Erik Hofman-Bang.

Sergenten er oprindeligt uddannet infanterisergent i Livgarden efter aftjent værnepligt. Han sidder til daglig i en stilling som oversergent i garden, hvor han er sektionsfører for elektronikken i en vedligeholdelsesdeling. Her bruger han sine færdigheder til alt fra radio- til elektrikerarbejde på køretøjer.

Erik Hofman-Bang er glad for de afvekslende arbejdsdage:

- Jeg elsker mit arbejde. Jeg vågner klokken fem og går oprigtigt glad på arbejde. Jeg ved ikke nødvendigvis, hvad jeg skal lave, men det er helt sikkert, at jeg ikke kommer til at kede mig, siger han.

Kede sig kommer han næppe heller til, i de små to år, hans kontrakt binder ham til Forsvaret. I februar næste år tager han til Kosovo som tekniker, og året efter går turen til Afghanistan. Herefter vil han muligvis uddanne sig til ingeniør i det civile.

- Så kan jeg komme tilbage, måske til FMT. Eller som delingsfører. Jeg forestiller mig, at jeg er her til jeg er tres, siger Erik Hofman-Bang.