[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Da flyselskabet Sterling gik konkurs i november tog Forsvarets Personeltjeneste (FPT) en dialog med de afskedigede flymekanikere, for at besætte nogle af de ledige flymekanikerstillinger i Flyvevåbnet. Siden det første informationsmøde i starten af november har FPT afholdt to besøgsarrangementer i Jylland, hos Air Transport Wing og Hovedværkstedet, begge i Ålborg, samt Helicopter Wing Karup og Fighter Wing Skrydstrup. Under besøgene har flymekanikerne blandt andet haft mulighed for at medtage deres familier, så de sammen har kunnet vurdere tjenestestederne.

Familien var enig
Efter besøgene har de første tre tegnet kontrakt og yderligere tre har været til samtale. En af dem er flymekaniker Niels Henrik Hansen, der er blevet ansat som flyverspecialist hos Fighter Wing Skrydstrup. Ansættelsen i Forsvaret er ikke bare et jobskifte. Sammen med familien skal Niels flytte fra Gundsømagle ved Roskilde til Skrydstrup. Det har været en stor beslutning, som familien har skullet være enige om:

- Efter at have besøgt Ålborg alene besluttede jeg mig for at tage familien med på besøget til Skrydstrup. FPT havde arrangeret en god besøgstur, hvor familien kunne opleve de fysiske rammer og få et indblik i hvad det hele handler om. Familien kunne mærke at det her var noget jeg virkelig gerne ville. Derfor valgte de at bakke mig op, selvom det betyder, at de også selv skal starte i nyt job og skole, siger Niels.

En ny start
Ansættelsen i Forsvaret har givet Niels fornyet energi og interesse for sit fag, efter et forløb hos Sterling, der de sidste år var præget af truslen om massefyringer, inden konkursen blev endelig i november.

- Jeg havde opgivet fly. Forløbet i Sterling havde sat punktum. Jeg var træt af at blive drevet rundt i manegen. Så de sidste år har jeg efteruddannet mig indenfor automatikmekanik, fordi jeg ikke ville arbejde med fly længere, siger Niels.

Det var den opsøgende indsats fra FPT side, der gjorde Niels opmærksom på muligheden for at blive ansat i Forsvaret. En indsats han er glad for i dag:

- FPT har vækket den flamme i mig, som Sterling gennem to år har forsøgt at puste ud. Jeg har fået en ny start, så selvom jeg går ned i løn og må skifte landsdel, så får jeg et spændende job med fleksible rammer og en 37-timers arbejdsuge. Det er jeg ikke vant til, så familien vil se meget mere til mig fremover.

Kilde:FPT