[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Line Lærkholm-Bengtsen

I næste uge tager kronprinsparret på en militær rundtur i Sønderjylland. Tirsdag går turen til Forsvarets store hoveddepot i Skrydstrup. Her skal kronprinsparret møde medarbejderne og spise dagens frokost.

Kongehuset betyder meget
For medarbejdere og ledelse på hoveddepotet er et besøg fra kongehuset noget ganske særligt.
– Kongehuset betyder rigtig meget for os i Sønderjylland. Her på depotet er der mange royalister.
Derfor er det en stor oplevelse at møde Frederik og Mary; et par vi ellers kun ser på afstand, fortæller presseofficer Claus Sørensen. Nogle af medarbejderne møder kronprinsparret personlig, når de skal fortælle dem om deres arbejde her på depotet.

Cadeau til medarbejderne
På depotet lægger man ikke skjul på, at man er stolte over at være udvalgt til at få kongeligt besøg.
– Vi er glade for, at depotet er en virksomhed, der er værd at vise frem for kongehuset. Det er en cadeau til os medarbejdere og vores virksomhed, mener presseofficer Claus Sørensen.
For depotet er det kongelige besøg en anledning til, at andre i lokalområdet får øjnene op for, at depotet er en selvstændig virksomhed i Forsvaret.
– Vi bliver kendt lokalt, og vi kan måske for mulighed for at vise, hvad vi er, nemlig en stor støtte for hele resten af Forsvaret, vurderer Claus Sørensen.

Materiel for milliarder
På Forsvarets Depot og Distribution, som hoveddepotet i Skrydstrup rettelig hedder, får kronprinsparret en rundvisning i det 22.000 m2 store bygning med materiel for tre milliarder kroner. Efter frokosten fortsætter HKH kronprins Frederik og HKH kronprinsesse Mary til naboen Flyvestation Skrydstrup. Her vil man servere kampfly til kaffen.