[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Line Lærkholm-Bengtsen

Kommandoråb, trommehvirvler og marchmusik vil de tre kommende aftener gjalde festligt fra eksercerpladsen ved Rosenborg Slot i København. Tusindvis har købt billet, og dronningen er inviteret. Hovedrollen i det store militære show bliver spillet af Den Kongelige Livgarden flankeret af internationale tattoo-stjerner

Eksercits i rød galla
Rosenborg Tattoo er den første af en række af spektakulære events, som de kommende fem dage gør Livgardens 350 års jubilæum til en markant sommerbegivenhed 2008. Det for længst udsolgte tattoo byder på kendte musikkorps, sækkepibebands og militære opvisningshold. Tattooets vært giver selv en opvisning i eksercits. Iført rød gallauniform leder et eksercitskommando fra Livgardens vagtkompagni an i denne særlige militære showdisciplin. De mere end 10.000, der har købt billet til en tattoo-aften, kommer også til at se Gardehusarregimentets Hesteskadron vise elegant, militær ridekunst.

Stjerneparade
Som noget helt ekstraordinært deltager to af de militære enheder, der står vagt om Storbritanniens dronning, nemlig Scots Guards og Irish Guards. Begge garder er kendt fra tattooet i Edinburgh. Sidst men ikke mindst deltager Den Russiske Præsidentgarde i det danske jubilæumstattoo.

Piber og trommer
Intet tattoo uden militærmusik. Ved Rosenborg Tattoo får Forsvarets tre musikkorps – Livgardens, Slesvigske og Prinsens Musikkorps – fint internationalt selskab af Arméns Musikkår fra Sverige, Dutch Pipes & Drums fra Holland og det schweiziske Top Secret Drum Corps. Tattooets mere lyriske indslag bliver leveret af Elverhøjkoret. Livgarden har inviteret det kendte kor til at synge finalenumret, Conquest of Paradise fra filmen af samme navn, ledsaget af alle de militære musikkorps. Til sidst synger Elverhøjkoret for, når publikum istemmer Kongesangen.