[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

Thetis sætter kurs mod Afrikas Horn den 14. januar. Hvis missionen bliver godkendt i Folketinget, skal inspektionsskibet beskytte de handelsskibe, der sejler med nødhjælp til det borgerkrigshærgede Somalia.

Somalia er ramt af borgerkrig, flygtningestrømme og tørke. Derfor er cirka 1,5 million somalieres overlevelse afhængig af at nødhjælp når frem til dem. Næsten 80% af al nødhjælp til Somalia, der er et af verdens allerfattigste lande, kommer via søvejen.
- Thetis opgave bliver at ledsage de skibe, som FN har chartret til deres World Food Programme, siger Klaus Randrup, presseofficer i Søværnet Operative Kommando.


Farvandene ud for Somalia er hærget af pirater, og handelsskibene er et eftertragtet mål for dem.
- Thetis skal ledsage handelsskibene og være moderskib for de specialstyrker, der skal placeres på handelsskibene, siger Klaus Randrup.
Derfor er der også en styrke fra Frømandskorpset med på missionen sammen med militær politi fra søværnet.

Sejler snart
Thetis skal afløse franske flådeskibe, der har opgaven nu, i begyndelsen af februar, hvis missionen godkendes i Folketinget. Thetis forventes at vende tilbage til Frederikshavn den 30. april under forudsætning af, at missionen får politisk godkendelse.

Læs mere om Thetis mission her