[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Viceadmiral Tim Sloth Jørgensen bliver den nye forsvarschef fra 1. august 2008 og afløser samtidig den nuværende forsvarschef, general Hans Jesper Helsø, som går på pension. Tim Sloth Jørgensen er efter Forsvarsministeriets indstilling i dag ved kongelig resolution udnævnt til admiral fra 1. august 2008.

- Det er et ønskejob at få lov til at lede en organisation, som har spændende opgaver og utroligt engagerede og dygtige medarbejdere og på et utroligt spændende tidspunkt i Forsvarets udvikling. Jeg er derfor også både stolt og glad over at få lov til at lede denne helt specielle organisation, siger Tim Sloth Jørgensen.

Tim Sloth Jørgensen er 56 år og har gjort alsidig tjeneste i forsvaret, herunder blandt andet som sagsbehandler i Forsvarsministeriet, sektions- og afdelingschef i Forsvarskommandoen og chef for Søværnets Operative Kommando. Viceadmiralen har siden 2002 været chef for Forsvarsstaben.

Tim Sloth Jørgensen sejlede mellem 1979 – 89 torpedobåde, hvor han både prøvede at fungere som chef og senior officer. Mellem 1993-94 fungerede Tim Sloth Jørgensen først som næstkommenderende og siden som chef på en korvet.


Ny chef for Forsvarets Efterretningstjeneste
Fra 1. marts 2008 tiltræder kontreadmiral Finn Hansen som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og afløser dermed den nuværende chef, kontreadmiral Jørn Olesen, som ligeledes går på pension.

Finn Hansen er 50 år og har ligeledes en alsidig baggrund i forsvaret og Forsvarsministeriet. Finn Hansen har de seneste to år varetaget stillingen som chef for Forsvarets Materieltjeneste.

Stillingen som chef for Forsvarsstaben samt en ny stilling som National Materieldirektør og chef for Forsvarets Materieltjeneste i lønramme 40 forventes af Forsvarsministeriet som noget nyt at blive opslået ledige til besættelse på åremål.

Se interview med den nye forsvarschef, Tim Sloth Jørgensen (1:14)

Viceadmiral Tim Sloth Jørgensens CV (PDF)