[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Mindst 170 kubikmeter tøj og sko blev resultatet af samarbejdet om indsamling af tøj mellem de danske soldater i Kosovo og DR Aftenshowet. Aftenshowet bad deres seere om at samle tøj ind til Kosovo og køre det ind på Rådhuspladsen senest torsdag aften kl. 19.30. Bjerge af tøj fyldte rådhuspladsen torsdag aften. Rigtig mange mennesker havde ryddet op og fundet tøj, tæpper og sko de fattige i Kosovo.

I Kosovo blev seniorsergent Bo Rærup Klinge i Kosovo opsøgt af en fattig familie. En familie med 8 børn der desperat manglede hjælp til selv de mest grundlæggende fornødenheder. Det udviklede sig til, at soldaterne startede en indsamling af tøj og sko blandt deres egne pårørende. Da DR  aftenshowet og P4 besøgte de udsendte soldater i Kosovo og så forholdene dernede, besluttede de at hjælpe soldaterne med indsamlingen.

Succesen fortsatte på KFUMs soldaterhjem i Holstebro. Indsamlingen at tøj i Jylland resulterede i to fyldte militære lastbiler. De er allerede på vej til Det Danske Logistikcenter i Vordingborg, hvorfra alt tøjet bliver sendt videre til Kosovo.

I Kosovo fortæller premierløjtnant og læge ved missionen Maciek Gapinski, at han aldrig har set noget så fattigt. Han er polak og har praktiseret rundt omkring i polen. Der er ingen sammenligning. "I Kosovo har de brug for alt. De må vælge. Vil de have mad er der ikke penge til tøj eller medicin og er medicinen det vigtigste, så er der ikke penge til mad og tøj. Det er fantastisk med resultatet af indsamlingen. 10 kubikmeter tøj eller 100 kubikmeter tøj. Alt kan bruges." slutter Maciek Gapinski.

Via samarbejde mellem de lokale myndigheder satser missionen i Kosovo, så hurtigt som muligt at få delt de store mængder tøj og sko ud til de rette mennesker.
 
Kosovo er blandt de fattigste lande i Europa.
Arbejdsløsheden er på ca. 40 %. Gennemsnitsindtægten for hele landet er under 10.000 kr om året, og 70 % af befolkningen lever for 450 kr om måneden - for hele familien. Så der er ekstrem brug for tøjet.

Succesen har været så stor, at KFUMs soldaterhjem har besluttet at fortsætte indsamlingen helt frem til jul. Der kan stadig afleveres tøj på KFUM Soldaterhjem på Kasernevej 1 i  Holstebro.