[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Christian Ribergaard

Kampvogne, kampfly og grej Jægerkorpset brugte tilbage i 1980’erne. Det er et par af de ting som Forsvars- og Garnisionsmuseet rummer, og med en række frivillige er museet klar til at gøre vinterferien lidt mere spændene før børn og barnlige sjæle. Samtidig må man noget særligt på museet:
- Her må man røre ved tingene! Det er sjovt for børnene, når de må pille lidt ved tingene. Det er lidt mere spændene for dem, fortæller Orla Kops. Han er tidligere oberst og arbejder nu som frivillig på museet.

Kampvogn og feltrationer
I vinterferien er der fyldt med tilbud – lige fra en tur med en tysk Leopard 1 kampvogn over til middag på soldatermanér. Feltrationer á la carte.
- Børnene kan også køre med et Starfighter jetfly, eller det er en model af et rigtig fly, men modellen er lavet af en brændstofstank fra et rigtig Starfighter fly. Det fortæller Ernst Simonsen, som er frivillig og guide på museet. Han er selv tidligere infanterist.
- Vi har et tilbud her i ferien, hvor børnene også kan få lov til at dreje rundt på et håndtag ved en af vores antiluftskytskanoner. Vi har en mand, som tidligere var indenfor luftartilleriet, der fortæller, og det er meget spændene, siger Ernst Simonsen

Lille og stor Starfighter
Udover den lille Starfighter-model er der også et eksemplar af en rigtig Starfighter. Flyet er Danmarks hurtigste, også selvom det er gået på pension. Det ældre fly kunne komme op på over 2000 km/t. Flyet blev introduceret i det danske flyvevåben tilbage i 1964 og først taget ud af aktiv tjeneste i 1986.
- Det fly kan flyve fra Aalborg til Bornholm på 11 minutter, hvis det ville. De der F-16 kan slet ikke følge med, forklarer Ernst. Flyet er et af de fem fly, museet har udstillet.

Museet har åbent alle dage i uge 7 og 8 fra 10-16.

Entre: voksne kr. 45,00  børn kr. 20,00. Du kan finde mere information på: http://www.forsvarsmuseum.dk/