[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Kristina Schønnemann Jensen

I alt blev det til 10 guldmedaljer til de militære verdensmesterskaber i biathlon i Arion i Belgien. Biathlon er en kombinationsdisciplin med skydning og orienteringsløb. Landstræneren for biathlonorientering er tilfreds ovenpå verdensmesterskaberne i weekenden:
- Det var lige til UG og helt sikkert godkendt, siger Jes Mose Jensen, der selv stod for to af de hjemtagne medaljer.
De 10 medaljevindere er Mette Møller Nielsen og Rasmus K. Kragh samt Jes Mose Jensen, Mona Rasmussen, Mogens Hald og Per Møller Sørensen, der vandt i både sprint og klassisk.

De yngste overraskede
Men det var især de yngre danske deltagere, der overraskede. Konkurrencen er nemlig hårdere, jo yngre klassen er. Juniorløber Rasmus K. Kragh vandt guld i klassisk distance, der er biathleternes kongeetape. Han er til daglig værnepligtig i 1. Hærens Basis Uddannelseskompagni og er derfor ny på holdet. Og selvom han har tidligere været til juniormesterskaberne i det civile VM, så var det en stor overraskelse, at han slog den svenske civile juniormester.
- Det havde vi bestemt ikke forventet. Det var nu sejt gjort, siger landstræneren.
En anden overraskelse var Mette Møller Nielsen, der også vandt klassisk distance. Med kun en forbier på de 20 skud, var hendes skydning dagens bedste blandt alle deltagerne. Og i punktorientering var hun igen bedst af alle.Mette Møller vandt klassisk distance med bedste skydning af alle deltagere.