[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Da Aagaard i september lancerede From Soldier to Soldier havde det fynske smykkefirma ingen anelse om, hvordan salget ville gå. Et optimistisk bud lød på et salg omkring 3.000 armbånd. Her små tre måneder efter lanceringen kan Aagaard konstatere, at efterspørgslen har været langt større end forventet. Helt nøjagtigt er der solgt 12.000 armbånd. Med en donation på 100 kr. per solgt armbånd udløser salget dermed en check på 1, 2 million kroner. Hos STSOP er glæden naturligvis til at få øje på.
- Vi er meget taknemmelige over, at Aagaard har hjulpet os med at sætte fokus på en vigtig sag for de danske soldater. Som en lille forening ville vi for det første aldrig kunne skabe så meget omtale, som vi har fået de sidste tre måneder, for det andet ville vi aldrig alene kunne rejse et beløb af den størrelse”, siger formanden for STSOP René Dall Qvist Rasmussen.

Med checken fra Aagaard lægger STSOP et vigtigt fundament for det fremtidige arbejde, da pengene skaber den nødvendige kapital for, at STSOP i endnu højere grad kan fortsætte med at skabe bedre rammer for både soldater og pårørende.

Administrerende direktør fra Aagaard, Jens R. Møller, siger:
- Vi er overvældede af den store interesse, som forbrugerne har vist From Soldier to Soldier. Og i dag kan jeg kun sige, at jeg er rigtig glad for, at vi gik ind i projektet. Danmark udsender årligt mere end 1200 udsendte soldater, og for nogle af dem får det alvorlige konsekvenser. Derfor er vi glade for at kunne være med til at støtte STSOP og derigennem også de sårede hjemvendte soldater og deres pårørende.

Ved en lukket reception i Officersmessen i Livgardens Kaserne, hvor checken på 1,2 millioner kroner blev overrakt til René Dall Qvist Rasmussen, var også en lang række kendte personer mødt op for at støtte op om den gode sag. Til stede var blandt andre tidligere ”Vild med dans”-deltagere Vicky Berlin, Line Baun Danielsen, Lisa Lents, Hans Pilgaard, Thomas Evers Poulsen samt filminstruktør Nikolaj Tarp, sangerinde Julia Steincke, håndboldspiller Kasper Nielsen med flere. Se videobilleder fra receptionen på forsvarskanalen.

For yderligere information, kontakt venligst presseansvarlig Marianne Kalb Møller på tlf. 23 73 10 22 eller marianne@kl-kommunikation.dk. Se også byaagaard.com eller www.facebook.com/fromsoldiertosoldier

Fakta
Idéen til From Soldier to Soldier opstod hos en dansk soldat, Stefan Hylleborg, der under en udstationering var med til at flette og sælge armbånd til fordel for en forulykket kollega. Efter hjemkomsten til Danmark, tog han kontakt til en bekendt, smykkedesigner Claus Scheelke og i fællesskab kontaktede de to Aagaard, som efterfølgende har sat armbåndet i produktion. Stefan Hylleborg er for øjeblikket udsendt til Afghanistan. From Soldier to Soldier et eksklusivt armbånd, som er flettet i faldskærmsline efter original idé. Linen er samlet med en lås, der fås i sølv, forgyldt eller 14 karat guld. Damemodellerne har isat en lille brillant. Låsen er designet af Claus Scheelke og armbåndet fås i sort, brunt, grønt eller camouflage. Armbåndet fås i flere udgaver til en vejledende pris fra 595,-. Smykkefirmaet Aagaard tjener ikke på salg af armbåndet.