[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

På bare én weekend meldte præcist 420 sejlere sig som nye havmiljøvogtere i kampagnen STOP OLIEN. Med den seneste weekends store interesse, holder nu næsten 8700 engagerede havmiljøvogtere øje med eventuel olieforurening af danske farvande.

Det store antal havmiljøvogtere har ifølge kommandørkaptajn Stefan N. Andersen, SOK, uden tvivl en præventiv effekt på mulige oliesyndere:

- Vi er meget glade for, at så mange frivillige havmiljøvogtere er med til at passe på vores farvande. Vi ved, at erhvervsskibene er klar over, at der bliver holdt øje med dem, når de sejler igennem dansk farvand. På den måde er havmiljøvogterne med til at holde dansk farvand rent for olieforurening.

Positive tilkendegivelser
Også fra SOK’s stand på International Boat Show var der begejstring over den store interesse:

- Det var helt forrygende. Mange kom forbi standen, fordi de i forvejen havde hørt om kampagnen og gerne ville melde sig til. Vi fik også besøg af mange eksisterende havmiljøvogtere, der ville give udtryk for, hvor god en idé, de synes, at kampagnen er. Fra alle sider kom der positive tilkendegivelser af, at kampagnen er et godt initiativ, siger Birgitte Vagnholm, der tog imod de mange interesserede havmiljøvogtere på SOK’s stand.

Flere af de besøgende på SOK’s stand benyttede også lejligheden til at få mere at vide om kampagnen ”SOK holder øje med din båd”. Her tilbyder SOK at overvåge fritidsbåde, der har installeret AIS, og give besked via sms, hvis båden flytter sig, når skipper ikke er om bord. AIS på fritidsbåden kan desuden være en hjælp, hvis uheldet er ude, til at SOK hurtigt og præcist kan sende hjælp frem.

Sejlersæsonen 2009
STOP OLIEN kampagnen starter sejlersæsonen 2009 i begyndelsen af maj. Da vil alle nuværende havmiljøvogtere modtage en sæsonpakke fra SOK, der blandt andet indeholder en ny rød-hvid SOK-vimpel, så havmiljøvogterne med vimplen kan vise, at de holder et vågent øje med eventuel olieforurening.

Mød STOP OLIEN-kampagnen på International Boat Show
Også i den kommende weekend er SOK med på stand nr. 5302 på International Boat Show i Fredericia.

Bådmessen holder åbent fredag den 6. marts klokken 13.00 – 18.00. Lørdag den 7. marts og søndag den 8. marts er messen åben fra klokken 10.00 – 18.00.

Kilde: SOK