[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Hvis meteorologerne har ret i deres forudsigelser, så bliver vejret på lørdag perfekt til et besøg på Garderkasernen i Høvelte. Og nu er chancen her også. Kokken ti åbner kasernen for pårørende og besøgende til tonerne af musikkorpset, der indleder et stor arrangement.
- Vi laver det her arrangement for at vise offentligheden, hvad det er, vi kan. Både i de internationale missioner og med hensyn til værnepligtige og vagtkompagniet, siger Christine Dahl, pressechef i Livgarden.

Masser af aktiviteter
Efter åbningsparade og velkomst ved chefen for Den Kongelige Livgarde, Oberst Lasse Harkjær, begynder et hav af aktiviteter. Der er udstilling af køretøjer og materiel, mulighed for at prøve en ”laser-duel” på feltbanen og feltkonkurrence for blot at nævne nogle få af aktiviteterne.
- Det plejer at være det store tilløbsstykke at få en køretur med en pansret mandskabsvogn eller Piranha. Vi har også en skydesimulator, og så er det også sjovt med vores mørkekammermateriel, som folk kan prøve. Mange bliver lidt overraskede, når de opdager, hvor meget man i virkeligheden kan se i mørket, siger Christine Dahl, der også gerne vil gøre reklame for en nyhed.
- For første gang viser vi nærkamp, altså soldater, der kæmper uden våben. Det er helt nyt, at de bliver undervist i nærkamp, men det kan de få brug for nede i Helmand, siger Christine Dahl.
Skulle sulten melde sig er der smagsprøver i det gastronomiske feltkøkken. I dagens anledning er cafeteriet også åbent hele dagen.

Se hele programmet for Gardens Dag 2009 her