[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Indsejlingen til København kunne næsten ikke have været smukkere. Da klokken slog 12 skød kanonerne på Kronborg de obligatoriske 27 skud til ære for Dronningen på hendes fødselsdag. Men i en lige linie ud for slottet sejlede det stolte og netop hjemvendte krigsskib Absalon fulgt af følgeskibet Diana og flere helikoptere.

Besætningen stod i geled på agterdækket spejdende mod land og hilste de omkring 50 fremmødte danskere ved at besvare salutten fra Kronborg.

Også på Amaliekaj har mange danskere taget opstilling i god tid for at se Absalon lægge til kaj klokken 16. Særligt de pårørende til besætningen glæder sig til at se deres sønner, døtre, brødre og søstre vende hjem efter piratjagten ud for Afrikas Horn.

Søværnet har sørget for, at der også er andre ting at se på, indtil det lyse skib vil kunne skimtes i horisonten. Således har Tamburkorpset musiceret, mens Frømandskorpset har givet en mindre opvisning.

Når skibet har kastet anker og landgangsbroen er slået ud vil der først være en medaljeoverrækkelse ombord. Efter den vil, skibet være åbent for publikum, som udover at se selve skibet og også kan tage beslaglagte våben som panserværnsgranater og AK47-geværer i øjesyn.

Absalon har forhindret mellem otte og ti kapringer på sin mission, som startede 17. august sidste år.