[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Et af de første tegn på, at Absalon har sat kursen mod Danmark, er, at de danske tv-kanaler begynder at tone frem på skærmene ombord på skibet. Således kunne besætningen som stort set resten af landet følge fodboldlandsholdets 3-0 sejr over Albanien 1. april. I går påbegyndte skibet sin tur ind i Suez, og i dag er den godt 162,2 kilometer lange kanal passeret.

Når kommandør Dan B. Termansen retter blikket agterud, er han ikke i tvivl om, hvad der har været missionens største højdepunkter.

- Det har selvfølgelig været hver gang, vi har afværget et piratangreb på andre skibe. Og det var et gennembrud at kunne aflevere fem pirater til retsforfølgelse i Holland, siger han.

Skibet har opnået stor international anerkendelse for sin indsats.

- Vi har jo ikke haft en piratmanual, vi kunne slå op i. Men vi er vant til at operere i farvande med stor trafiktæthed tæt på land. Det har vi lært i Østersøen omkring Danmark med de små skibe, vi har derhjemme. Det er den taktik, vi bruger, når vi kommer ud i en situation som denne her, forklarer Dan B. Termansen.

I morgen når Absalon til Alexandria i Egypten og på mandag til Italien. 15. april lægger skibet til kaj i Frederikshavn, mens København får æren 16. april.