[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Befolkningen i Spin Majsed-området syd for Gereshk i Helmand i Afghanistan kan nu begynde på en frisk. Ikke alene har den afghanske hær (ANA) jaget Taleban ud af dele af området, folk har også fået hjælp til at stå imod vinteren.

Dagen efter den militære operation var afsluttet, blev der uddelt tæpper, børnetøj, madvarer og lignende. Det var i stor udstrækning varer leveret af ISAF-enheder, men det var den afghanske hær i samarbejde med Gereshks borgmester, Said Dur Ali Shar, der stod for uddelingen.

Mange af de omkring 150 fremmødte Spin Masjed-borgereKilde var dårligt klædt på til det fugtige vintervejr, og flere af børnene havde bare fødder og stod og rystede af kulde.

Familier fra det område, der de seneste dage har været ramme for kampe, var opfordret til at komme og hente tæpper og andet udstyr til at klare sig gennem vinteren. Flere familier havde sendt børn af sted, så det var hårdt arbejde for de små purke at skulle slæbe 15-20 kilo på ryggen hjem til deres gårde.

Med til uddelingen var den øverste chef for den afghanske hær i Helmand-provinsen, general Mayouddin Ghori, som benyttede lejligheden til at tale til de fremmødte.

Blandt andet henvendte han sig til den lokale mullah (præst), der også var mødt op:

- Mullah har du og dine folk bygget en bro eller en brønd eller en moské i løbet af de seneste to år? Der er ikke lavet andet arbejde end det, der er støttet af vore udenlandske venner, sagde generalen, der opfordrede folk til at sige til, hvis nogle af hans soldater havde gjort noget forkert under den fem dage lange operation.

Læs hele artiklen her

Se også
Afghanistans hær i front
Afghansk general tror på udvikling