[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Med stor succes var danske militærpolitisoldater med til at uddanne irakiske politibetjente i betjentens elementære håndværk i det danske ansvarsområde i det sydlige Irak. Nu er dansk militærpoliti igen i underviserens rolle.

Afghan National Police har ikke det bedste ry og rygte i Afghanistan.  Det fleste rekrutterede betjente har kun lidt, eller ingen formel uddannelse, og de fleste er analfabeter.
Det forsøger den danske kampgruppe i Afghanistan at råde bød på.  Lokale afghanske betjente har været på skolebænken i MOB Price.  Og de danske MPere blev positivt overraskede, da de satte afghanerne i gang med de første øvelser.

- De er meget bedre, end vi havde forventet, fortæller sergent Ronni, som hjælper med træningen. Han tilføjer, at MP’erne derfor går hurtigere gennem lektionsplanen, end det egentlig var meningen.

Uddannelsen af de afghanske betjente er også hjælp til selvhjælp. Det er Afghan National Police, der bemander mange af de checkpoints, som danske køretøjer og konvojer passere rundt på vejene i Afghanistan. Ikke mindst omkring den IED-befængte Highway 1 på østsiden af Helmandfloden.

Læs mere om de afghanske betjente her:


Du kan også se historien på www.forsvarskanalen.dk