[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Smilene på de små børns ansigter er smittende, men man kan også fornemme, at de savner kontakten til forældreskikkelser.
Den lille danske styrke i Litauen har sendt ti mand ud for at besøge børnehjemmet ”Daltinis” i en forstad til byen Siauliai. Besøget starter med skønsang fra de mindre børn på hjemmet, efterfulgt af dans og musik, der ikke lader en god dansk juleafslutning noget at høre. Soldaterne blev herefter vist rundt på børnenes værelser og så var det ellers i gang med at tegne og male for alle. Besøget sluttede af med lokal kaffe og kage hos den daglige leder.

 
                                


Via kontakter på den litauiske base har det danske bidrag, lige siden hold 1, haft fokus på at hjælpe et par lokale børnehjem med donationer, enten økonomisk eller teknisk. For børnene på børnehjemmet ”Daltinis” håber danskerne at kunne hjælpe med en internetforbindelse. For de allermindste på spædbørnshjemmet er behovet endnu mere akut, så her har man fået sponseret 2 paller bleer af et dansk firma. Noget der i høj grad er brug for, da børnene ellers kun bliver skiftet hver anden dag!!
Det er håbet, at danskernes støtte kan fortsættes af det tjekkiske kontingent som fortsætter Baltic Air Policing, når danskerne tager hjem 1.maj.