[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det brager på Holmen. Ved solopgang og igen ved solnedgang. Det er ikke torden, det er ikke bombardementer, men kanonerne, der saluterer på de volde, der går under navnet Batteri Sixtus. Under de store kanoner er der også liv. Et liv, der vel og mærke ikke bør være der. Sten falder ud fra voldens sider, og jorden smuldrer under salutbatteriet.
- Sådan, som det er nu, er der fare for udskridninger, siger Erik Børge Hansen. Han er projektleder for den renovering, der nu bliver sat i gang.

Fond redder batteriet
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møller Fonden bidrager med cirka 13 millioner kroner til renoveringen, der i alt vil beløbe sig til godt 20 millioner kroner.
Erik Børge Hansen mener ikke, det ville være muligt at gennemføre en renovering uden AP møller fondens penge.
- Uden den gave er jeg sikker på, at der ville være gået flere år, før renoveringen ville blive sat i gang, siger han og fortæller, at det i flere år har været et ønske at få batteriet sikret, så der ikke sker større forværringer af batteriets tilstand.

Skjulte forbedringer
For at undgå at vandet langsomt skyller jorden væk under volden, vil der blive banket nye træplader ned i kanten af volden. De vil holde jorden tilbage. Disse forbedringer bliver ikke synlige for batteriets gæster, men der er alligevel noget at glæde sig til for den almindelige besøgende. 
- Efter renovationen vil der blive etableret en gangsti, så de besøgende må gå på volden, og der vil blive plantet nye træer i den nordlige ende af batteriet, siger Erik Børge Hansen.

Afskydning til tiden
Fungerer kanonerne som dit vækkeur, eller glæder du dig bare til at opleve saluteringen, når HKH prinsesse Marie bringer endnu en lille ny til kongehuset, så er der ingen fare på færde.
Ud over at sørge for batteriets beståen, så har marinen planlagt at finde en midlertidig løsning under renoveringen.
- Vi skal nok finde en løsning, så vi kan få flaget op og ned. Enten så vi kan bruge nogle af kanonerne eller en reservekanon, siger Christian Nielsen, chef for lokalstøttecenteret København og Bornholm.
Forbedringerne af Batteri Sixtus er ikke påbegyndt endnu, men Erik Børge Hansen forventer, at batteriet vil være renoveret om cirka to år.