[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Gereshk by har i den forløbne weekend haft fint besøg af den nye distriktsguvernør for Helmand-provinsen, Gulab Mangal. Det er anden gang, han besøger byen på bare seks måneder, og det sker således lidt overvældende, eftersom der ikke har været en distriktsguvernør på besøg i de sidste mere end 30 år.

Det var således passende, at vejret var begyndt at vise sig fra sin gode side igen. Regn, kulde og blæst er afløst af højt solskin og lune temperaturer.

Mangal var sidst på besøg i august i fjor. Her var sikkerhedsopbuddet enormt, og nerverne sad uden på tøjet hos alle af frygt for, at det historiske besøg skulle udvikle sig i en negativ retning.

I sin tale nævnte guvernøren vigtigheden af sikkerhed i byen, at afghanerne skulle vende Taleban ryggen, at narkotikaproduktionen var ulovlig og imod islam, og at befolkningen skulle gøre sig klar til den kommende vælgerregistrering.

- Dørene ind til vælgerregistreringen er åbne for alle. Også tidligere modstandere af regeringen. Dørene ind til registreringen er dørene til fremtiden, sagde guvernør Mangal.

Læs mere på HOK's hjemmeside