[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De militære verdensmesterskaber i sejlsport 2009 er i fuld gang i Wegorzewo i Polen, og de danske sejlere ligger foreløbig i top ti. Det på trods af, at de er oppe mod sejlere, der har langt bedre træningsmuligheder end dem. For hvor de danske sejlere skal passe både deres arbejde i forsvaret og deres sejlsport i modsætning til de øvrige deltager, der har en meget begrænset militær tjeneste og derfor bedre kan træne.

Sejladserne foregår i en polsk Omegajolle, og besætningerne er på tre medlemmer. Der sejles i en mixed klasse, hvor besætningsmedlemmerne består af mænd eller af mænd med en eller to kvinder. Desuden er der en ren kvindeklasse.


Sine Rasmussen, Anjaliva Petersen og Trine Jørgensen.

Mændene, hvis gennemsnitalder ligger sidst i 40´erne, ligger på en flot 8. plads, og kvinderne ligger på en 4.plads med gode muligheder for at forsvare sidste års bronzemedaljer.

Danmark er i mixed repræsenteret ved Patrick Sebbelov (FMT), Klaus T. Barfoed (FKIT) og Thomas Jensen (Søværnets Sergent- og Grundskole).
I kvindeklassen er Danmark repræsenteret ved Sine Rasmussen (Søværnet Taktikkursus), Trine Jørgensen (FPT) og Anjaliva Petersen (Havkatten). Sine og Trine er forsvarende bronzemedaljevindere fra VM 2008 i Sønderborg.

Stævnet afsluttes på fredag, hvor det endelige resultat foreligger.

Følg stævnet her