[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarschef general Knud Bartels siger i forbindelse med soldatens død:

Det er med stor sorg, at jeg modtog beskeden om at konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen er død på Rigshospitalet som følge af de kvæstelser, han pådrog sig, da han blev ramt af en eksplosion 31. oktober i Helmand-provinsen i Afghanistan.

For Runes familie og pårørende må den sidste tid have været ubærlig, og tiden fremover vil altid være præget af deres tab. I forsvaret vil vi gøre vores yderste for at støtte familien og de øvrige pårørende i denne svære stund.

Tabet af Rune er en smertelig erindring om, at vores indsats i Afghanistan til tider koster den ultimative pris. Jeg har stor respekt for, at Rune frivilligt påtog sig den vanskelige og farefulde opgave det er at være soldat i Afghanistan, og jeg ved, at denne respekt deles af alle i forsvaret.

For soldaterne, der kæmpede side om side med Rune, rammer tabet af deres kammerat også hårdt, og det er nu vores opgave at give dem den støtte, de har brug for, således at de kan fortsætte indsatsen og løse deres vigtige opgave i Afghanistan.

Læs mere på Hærens Operative Kommandos hjemmeside