[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fredag lige over middag lokal tid blev en dansk soldat ramt af et skud og dræbt, da han var på fodpatrulje med sin enhed i bazar-området i Green Zone ved Sandford-lejren.

Hans kammerater ydede førstehjælp på stedet, og der blev tilkaldt en helikopter, der fløj ham til Felthospitalet i Camp Bastion. Men på trods af en professionel indsats fra hans kammerater og redningsfolkene i helikopteren, blev han desværre erklæret død af lægerne ved ankomsten til felthospitalet. De pårørende er underrettet.

- Det er med tungt hjerte, jeg har modtaget beskeden om, at en af vores soldater i Afghanistan i dag er død, som følge af sine kvæstelser. Jeg ved, at tabet må være ubærligt for den dræbtes familie og pårørende, og at intet kan erstatte det smertelige tab, som de har lidt. I forsvaret vil vi gøre, hvad vi kan, for at hjælpe og slutte tæt op omkring soldatens familie og pårørende, siger fungerende forsvarschef, generalløjtnant Bjørn Bisserup.

- Michael Ebert blev dræbt under en patrulje i området omkring Gereshk-by. Det er et område, hvor de danske soldater yder en stor og vigtig indsats. Det er derfor vigtigt, at vi også tager hånd om den dræbtes kolleger i Afghanistan, som fortsat skal løse denne opgave på trods af tabet af deres kammerat, siger Bjørn Bisserup.


Mindehøjtideligheder og mindeord 

AFGHANISTAN, Helmand: I Armadillo og andre danske lejre holdt de danske soldater mindehøjtideligheder for sergent Michael Ebert, der døde i fredags den 23. oktober

- I går den 23. oktober var det, som om solens varme stråler pludselig mistede deres kraft.
Sådan indledte major Nicolai Schat–Eppers mindehøjtideligheden for sergent Michael Ebert i FOB Armadillo, hvor soldater på tværs af enheder og nationer var samlet for at mindes Michael Ebert.

Læs mere på Hærens Operative Kommandos hjemmeside