[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Nej, en feltration er ikke bare en skål kold ris og en tør kiks. I hvert fald ikke i det danske forsvars udgave. Det kunne de 80 civile deltagere i torsdagens Hercules-flyvning i forbindelse med Danmarks-indsamlingen konstatere.


Fotos til artiklen: Mads Stenstrup

- Næ, og - får de virkelig også sådan noget, lød nogle af de ind i mellem vantro ytringer, da dagens frokost i papkasser interesseret blev åbnet, og bl.a. nutella-pakninger, leverpostej og dåsepakket rugbrød blandede sig med breve med pulverkaffe, læskedrik og bouillon samt chokolade, tyggegummi og skuresvampe.Uhmm, det smager dejligt,” sagde Helle Feddersen f.eks. om kirsebærgrøden og beklagede at være forfalden til den slags, som beskæftiget – fortalte hun - i helserejsebranchen! 

Salamiformet rugbrød
- Endnu en gang bevises forsvarets sans for effektivitet. Som skabt til hinanden,” lød det muntert fra Bo Nielsen, der viste de nøjagtigt passende runde stykker salami fra vakumpakningen frem sammen med dåserugbrødet, formodentligt det eneste helt cirkulære rugbrød i Danmark.

”Rugbrødet smager altså bedre, end det ser ud,” lød det fra en nabo. Førstnævntes kammerat, Morten Langhans, hørte vist ikke rigtigt efter, travlt beskæftiget som han var, med at mobilfotografere dåsen med leverpostej og pladen med mørk chokolade.

”Jeg troede, at feltrationer var for folk, der var meget, meget sultne. Det her virker nærmest luksuriøst. Men det er selvfølgelig også Danmark,” bekendtgjorde Langhans og tilføjede sin forbløffelse over, hvor mange madvarer, det åbenbart var muligt at presse ned i de små papbokse.

”Det kan nu godt være, at du ville blive træt af det, hvis det er samme omgang hver dag i f.eks. måned,” forsøgte en af flyvestationens ansatte forgæves at finde forståelse for blandt dagens gæster.