[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

Kommer du forbi Hambrosgade onsdag aften omkring tyvetiden og ser et F-16 fly, behøver du ikke at gnide dig i øjnene eller overveje, om du har fået rotter på loftet. Den er god nok. Her ankommer nemlig et F-16 fly med kurs mod Tivoli, hvor det skal stå i forbindelse med åbningen af en ny forlystelse i Tivoli.

- Tivoli åbner en ny forlystelse, der eftersigende skulle være ligesom at sidde i en F-16. Derfor er det oplagt, at vi stiller vores F-16 fly op. Der kommer også nogle F-16 piloter, der kan fortælle om, hvordan det er at flyve kampfly, siger Niels Toftegaard fra flyvertaktisk kommando.

Sammenklappelig F-16
Det kampfly, der ankommer onsdag, har vinger og et haleparti, der hurtigt og nemt kan af- og påmonteres. Så kan flyet og de afmonterede dele lægges på en lastbil og på den måde komme rundt i landet – og altså nu på besøg i den gamle have. I daglig tale kaldes flyet også en sam-let F-16.

- Vi laster flyet af i Hambrosgade, der er en dejlig bred gade. Her stiller vi det ned på jorden og sætter en trækstang i flyet. Så trækker en Mercedes GD flyet ind i Tivoli, siger Lars Søe-Jensen, seniorsergent og leder af Flyvevåbnets historiske samling.

Torsdag middag skal flyet efter planen stå samlet og klar til at blive vist frem for publikum i Tivoli. 

Kampflyet gæstede sidst hovedstadsområdet for tre uger sider i forbindelse med et arrangement på Danmarks Tekniske

Universitet.