[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

En menig, en oversergent og tre officerer – alle kvinder - fordelt ud over ladets tjenestesteder er lige kommet hjem fra Eloy i Arizona, hvor der blev trænet formationsspring til den store guldmedalje. Her ligger verdens største dropzone, hvor der foregår flest udspring.
- Vi havde planlagt omkring 80 spring, men desværre spillede vejret os et puds med meget vind og dust devils, der er små tornadoer, så vi fik kun 50 spring sammen, siger premierløjtnant og faldskærmsudspringer Stina Cederberg, der dog er tilfreds med den træningsform, som holdet opnåede, på trods af de færre spring.

Amerikanske trænere
En typisk dag i træningslejren begyndte kokken syv, med opvarmning og udstrækning. Så blev dagens første spring øvet, mens faldskærmsudspringere lå på rullebrædder for at simulere deres positioner i frit fald.
- Vi havde hyret to forskellige trænere, Mark og Todd, fra verdens bedste formationsspringshold. De var utrolig gode til at coache os igennem vores spring og tale taktik og metoder. Og så var de gode til at have med os piger at gøre, for vi kan godt være noget af en håndfuld. Nok kan vi være en sæk lopper, men vi er bestemt også en super sjov trup – der er gang i os. Det kunne de lide, siger Stina Cederberg.

Ved dagens afslutning blev hvert enkelt spring, der var optaget på video, gennemgået, så det danske militære landshold i faldskærmsudspring er knivskarpe til årets militære VM, der bliver afholdt i Slovakiet i august måned.