[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Mere end 100 læger, sygeplejersker, laboranter og andet personale ved felthospitalet er i denne uge samlet til en stor hospitalsøvelse i York i England. Torsdag blev undervisningen afbrudt, og læger og sygeplejersker hoppede i træningstøjet.
Ledende afdelingssygeplejerske Claus Bakke giver de sidste instruktioner, inden felthospitalets personale skal løbe 3.000 meter på tid.

Løbeturen var på 3.000 meter, og alt efter alder er der forskellige krav til, hvor hurtigt den skal løbes. Det samme med styrketræningen: 25 kropshævninger til de helt unge, 20 til de noget ældre. Den fysiske form blev chekket, men hovedformålet med øvelsen i England er at få begyndt det uddannelses- og træningsforløb, der skal føre frem til, at det danske personale fra juli kan overtage driften af felthospitalet i Camp Bastion i Afghanistan for en tre-måneders periode.

- Stort set alle bestod de fysiske krav. Vi vidste jo godt, at vores folk kan deres fag som læger, sygeplejersker og hvad vi ellers har med af fagfolk. Men vi var usikre på, om de kunne bestå de fysiske prøver. Det var derfor glædeligt at se, at alle både kunne løbe og styrketræne fuldt ud så godt, som Forsvaret kræver, fortæller chefen for felthospitalet, stabslæge Jens Tingleff.

Fredag morgen er det igen de sundhedsfaglige discipliner, der er på programmet. De syv dages kursus i York kulminerer i weekenden med en stor øvelse, hvor personalet vil blive udsat for et så stor pres, at det også stiller høje krav til den fysiske form.