[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Femtepladsen i holdkonkurrencen til VM München har fået smilene frem hos landsholdet i militær femkamp.
– I holdkonkurrencen gik det super. Det gik over al forventning, siger landsholdet største stjerne Brian Dåsbjerg. Det er den bedste præstation siden år 2000, hvor VM blev afholdt i Danmark. Foran Danmark lå Kina, Tyskland, Nordkorea og Hviderusland.
Til gengæld kørte det ikke for Brian Dåsbjerg, som måtte nøjes med en niendeplads i den individuelle konkurrence.
– Det er en lidt tom fornemmelse. Det skulle have været kulminationen på min sæson, men min karriere er ikke slut endnu, og i næste uge er der DM i Holstebro. Sådan er det her game. Hvis jeg lå i toppen hver gang, ville det sjove gå af det, fortæller Brian Dåsbjerg, som stadig mangler en VM-titel i hans imponerende samling af trofæer. En skade for to måneder siden ødelagde Brian Dåsbjergs forberedelser op til VM.
– Skydning og svømning gik godt, men jeg smider det hele i forhindringsløb, kast og terrænløb, siger han ærgerligt. Brian Dåsbjerg glæder sig dog over, at han trods alt kom i top ti.

12. plads til Katrine Andersen
Hos kvinderne var Katrine Andersen den eneste danske deltager, og hun måtte nøjes med en 12. plads. Da hun var syg kort før VM, er det en tilfredsstillende placering. Kina og Nordkorea dominerer totalt på kvindesiden og satte sig på de syv første pladser. Hos herrerne er konkurrencen hårdere.
– Det er helt fint, at der andre end kineserne, der blander sig. Det viser, at der er et højt niveau på herresiden, forklarer Brian Dåsbjerg. Tyskeren Robert Crawszyk blev verdensmester – en femkæmper, som Brian Dåsbjerg tidligere har slået.
Se resultaterne for VM i militær femkamp her: http://www.militarypentathlon.org/public/milpent/index.php