[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen tog omgående kontakt til Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, da det i går kom frem, at Politiken i dag ville offentliggøre hele Thomas Rathsacks bog ”Jæger – i krig med eliten”. Her henstillede forsvarschefen endnu en gang til Politiken om at lade være med at trykke bogen.

Men det valgte Politiken at overhøre. Bogen udkom i dag sammen med avisen. Alligevel vil forsvaret ikke opgive et fogedforbud.

- Selvom Politiken, på trods af vores anmodning, har valgt at bringe bogen i dagens udgave af avisen, ændrer det ikke ved vores vurdering af, at denne bog samlet set udgør en sikkerhedsmæssig risiko for dansk forsvar og vores soldater. Derfor vil vi fortsat følge sagen til dørs ad rettens vej og bede om et fogedforbud mod bogen, siger forsvarschef Tim Sloth Jørgensen.

Forsvarschefen understreger samtidig, at det her ikke handler om, at forsvaret vil begrænse dækningen af forsvarets missioner. Forsvaret ønsker faktisk det modsatte.

- Bare som et par eksempler kan jeg for det første nævne DR’s temauge fra begyndelsen af året, om de danske soldaters indsats i Afghanistan. Her fik journalister og fotografer nærmest frie hænder, uanset vinklen på deres historier. Men også journalister, der ønsker at skrive bøger, får lov at komme helt tæt på, siger Tim Sloth Jørgensen, og peger på Kim Hundevadts bog ”I morgen angriber vi igen” samt Lars Ulslevs bog ”De danske tigre” om indsættelsen i Musa Qalah.