[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Under sit besøg orienterede forsvarsministeren blandt andet om den politiske baggrund for, at Danmark skal deltage i bestræbelserne på at skabe varig fred i mellemøsten, og han gav sit bud på, hvorfor missionen har så bred opbakning i Folketinget som det er tilfældet. 

Det er heller ikke første gang, at Danmark har udsendt soldater til Libanon i FN-regi, for i perioden 1990-91 har Forsvarsministeren selv været udstationeret som FN-observatør i det selv samme område, som det nye danske bidrag skal operere i fra 1. december i år.

- Det er et utroligt smukt land i skal ned til, og hvis jeg havde haft tid, ville jeg gerne have vist jer mine 300 lysbilleder dernede fra, fortalte Søren Gade, der mellem snakken om Danmarks internationale engagement og storpolitik, leverede en par opmuntrende anekdoter fra sin egen tid som bærer af FNs blå baret.

Efterfølgende var der tid til en uformel snak med holdet, hvilket bød på mange gensyn fra ministerens tidligere besøg ved de mangeartede danske enheder i verdens brændpunkter og herhjemme. 
 
Læs mere på flyvevåbnets website