[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Torsdag klokken 17.44 lokal tid modtog Absalon melding fra EU-styrken i Adenbugten om, at det St. Vincent indregistrerede fragtskib, Titan var under piratangreb. Et krigsskib fra EU-styrken, der lå i umiddelbar nærhed af Titan, havde indsat sin helikopter for at forhindre kapringen.
Absalon befandt sig ved angrebet ca. 100 sømil fra positionen, men satte straks kursen mod området. Efter en times sejlads blev det dog klart, at piraterne var gået ombord i fragtskibet, og skibet derfor ikke stod til at redde af hensyn til gidslernes sikkerhed.

Endnu et angreb
Med henblik på at søge efter eventuelle yderligere piratfartøjer i området fortsatte Absalon mod det sted, hvor Titan blev angrebet. Under denne eftersøgningen modtog Absalon kl. 22.53 lokal tid en melding om et piratangreb mod det tyrkisk indregistrerede fragtskib Ulusoy 8. Angrebet fandt sted ca. 20 sømil væk fra Absalons position.

Straks da Absalon modtog nødmeldingen, blev Ulusoy 8 rådet til at foretage kraftige kursændringer og andre manøvrer, der erfaringsmæssigt besværliggør piraternes adgang til skibet. Dette var nok til at stoppe angrebet. Herefter påbegyndte Absalon eftersøgning af de pirater, der havde angrebet Ulusoy 8, dog uden at det var muligt at lokalisere disse.

Angreb afvist
Tidligt fredag lød alarmklokken så igen. Denne gang var fragtskibet Bison Expres under angreb. Absalon befandt sig langt fra Bison Expres, men to andre krigsskibe fra koalitionen sejlede straks mod området. Heller ikke i dette tilfælde lykkedes det piraterne at tvinge sig adgang til skibet.

Det område, som Bison befandt sig i under angrebet, blev efterfølgende gennemsøgt af de to andre krigsskibe fra koalitionen, og her til morgen havde man lokaliseret seks formodede pirater. Da angrebet på Bison Expres blev gennemført i mørke, og da man dermed ikke er sikker på, at de seks formodede pirater også er dem, der gennemførte angrebet mod Bison Express, er det hensigten, at de seks afvæbnes, registreres og sendes retur mod Somalia.

Absalon fortsætter sin patrulje i Adenbugten.

Se et nyt indslag fra Absalon på forsvarskanalen.

Kilde: Søværnet Operative Kommando.