[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anton Oppermann Sandberg og Rasmus Bjørn Holme, erhvervspraktikanter fra 9. klasse

Lørdagens gallashow bød på et stort program, hvor blandt andet Big Fat Snake, Maria Montell og flere andre danske kunstnere spillede for de mange gæster, som var kommet for at støtte kampagnen ”Vores Soldater”. Fondens formand Anders M. Hansen kunne ikke sætte tal på det indsamlede beløb umiddelbart efter festen, men han mente, at det vil være et tilfredsstillende beløb.
- Jeg syntes, det gik rigtig godt, og der var en fantastisk stemning, og kunstnerne gav ekstranumre, så man må gå ud fra at folk og kunsterne kunne lide gallaen, fortalte Anders M. Hansen efter festen.

Under festen var der direkte satellit-kontakt til soldater nede i Afghanistan, som fortalte, om hvad de lavede, og om hvordan det gik dernede. Oberst Karsten E. Kjær takkede især for aftenens mindeord for konstabel Steffen Bloch Larsen.
- Allerførst på vegne af hele kampgruppen vil jeg gerne takke jer derhjemme for, at I mindes konstabel Steffen Bloch Larsen, som jo desværre kom hjem i dag, sagde obersten.

Værterne for gallashowet var Anders Lund Madsen og Anders Breinholt (begge kendt fra programmet ”De Sorte Spejdere”) og efter de udsendte soldaters mening var netop de to et godt valg til værtsrollen.
- De har en humor og en stil, som gør et arrangement som dette mere uhøjtideligt, og det tror jeg, soldaterne hernede foretrækker, siger major J. C. Lauritsen, som var én af soldaterne, der var igennem direkte fra Helmand.

På de udsendte soldaters og hele forsvarets vegne takkede forsvarschef Tim Sloth Jørgensen de mange gæster, som havde valgt at deltage i gallashowet:
- Jeg er taknemmelig for at jer, der sidder her i aften, ville være med og bidrage til det her. For os er det ikke kun et spørgsmål om penge, men handler også om den støtte og respekt, som arrangementet er udtryk for.

Læs mere om United Hearts Fondens kampagne her