[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En weekend om måneden møder en flot tunge, men topmotiverede unge op på Gerlev Idrætshøjskole for at lære om sund kost, afprøve forskellige motionsformer og få råd og vejledning om, hvordan de skal komme i bedre form. De er deltagere i projekt Sund Rekrut. Det er et tilbud til unge, der gerne vil være soldater, men som på grund af for mange kilo på sidebenene eller dårlig form er blevet erklærede ikke eller begrænsede egnede til militær tjeneste.

Kravene for at komme med i projektet er udover dommen om manglende eller begrænset egnethed fra sessionen, at de unge har et Body Mass Index på mellem 30 og 35. Derudover skal deltagerne være motiverede for at ændre deres dårlige kost og motionsvaner og brænde efter at komme ind til Forsvaret. Sund Rekrut løber over seks måneder, hvor deltageren mødes på Gerlev Idrætshøjskole end weekend om måneden. Forløbet slutter med, at de unge kommer på session igen og – forhåbentligt – bliver erklæret egnet.

Det første hold på Sund Rekrut begyndte i januar 2009, og det er planen, at der skal begynde et nyt hold i september. Du kan læse mere om projekt Sund Rekrut her og se et indslag om projekt Sund Rekrut på forsvarskanalen.