[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det er nærmest som i tv-reklamerne for Spies: Nogle vil bare ikke hjem. Det gælder også for enkelte af de hjemmeværnsfolk, der i et par måneder har været udsendt til Afghanistan, hvor de har holdt vagt i de danske lejre. Nu er hjemmeværnsdelingen på vej hjem, men tre mand er blevet tilbage. En af dem er den 35-årige konstabel Mads.
- Det var så spændende en opgave, at jeg havde lyst til at tage den sidste måned med. Og jeg har ikke umiddelbart et job at komme hjem til, så hvorfor ikke blive, spørger Mads.

Møder de lokale
Vagtopgaven i Afghanistan har givet Mads en oplevelse ud over det sædvanlige.
- Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg godt kunne tænke mig at komme til Afghanistan igen og så komme på opgaver udenfor. Det har været spændende at stå i vagten her, hvor vi trods alt har haft kontakt til lokalbefolkningen, når de henvendte sig i vagten. Men jeg kunne også tænke mig at komme rigtigt ud i landet, siger Mads.
De tre hjemmeværnsfolk, der ikke tog hjem sammen med deres kammerater, indgår i den vagt, som Bravokompagniet nu står for i den danske lejr, forward operating base (FOB) Price. De tre hjemmeværnsfolk rejser hjem sammen med de øvrige danske soldater fra hold seks i februar.

Læs mere her

Kilde: Hærens Operative Kommando