[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Efter mere end seks måneder i Helmands støvede ørken og Green Zones dampende hede takkede Hold 7 og chefen, oberst Frank Lissner, officielt af den 8. august. Ved en parade i det danske operative hovedkvarter i Main Operation Base (MOB) Price, hvor knap 150 soldater fra både Hold 7 og Hold 8 deltog, overdrog Frank Lissner kommandofanen og kommandoen til chefen for Hold 8, oberst Karsten Eiholm Kjær.

Effektiv indsats og stor professionalisme
Oberst Frank Lissner roste sine soldater på Hold 7 og betegnede indsatsen som ”very well done”. En britisk måde at udtrykke stor anerkendelse på. Han sagde også, at Hold 7 betalte en høj pris med tabet af Andreas Søgaard Brohus, Martin Abildgaard og Mads Lerche Rasmussen, som blev dræbt, og med tre andre soldater som blev hårdt såret.
 - Det handler ikke kun om, hvad vi tror, at vi har opnået, men hvad andre mener om vores indsats, sagde obersten og læste en særlig hilsen til soldaterne fra NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, op: ”Tak til Hold 7 for jeres effektive indsats i Helmand provinsen de sidste seks måneder, hvor I har løst jeres opgaver med stor professionalisme og videreført det fantastiske gode ry, danske soldater har overalt i verden”.
 
Generalsekretærens ord kan læses i sin helhed i en artikel fra den 8. august på hok.dk.
Til Hold 8 sagde obersten, at Hold 8 står over for krævende og udfordrende opgaver fra første dag.
- Jeg er sikker på, at I vil klare jer godt. Jeg ønsker jer held og lykke. Pas godt på jer selv og alle omkring jer, sluttede obersten.
Med ordene ”You are in command” overrakte Frank Lissner kommandofanen til chefen for Hold 8, Karsten Eiholm Kjær, som kvitterede med ordene ”I am in command”.

Læs hele artiklen om kommandooverdragelsen på hærens hjemmeside.