[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der er ingen store og målbare fremskridt. Men der er mange små, og kurven peger klart i den rigtige retning. Det slår chefen for de danske soldater i Helmand-provinsen, oberst Frank Lissner, fast i en midtvejsstatus fra Afghanistan. Her overtog han, som chef for hold 7, ansvaret i begyndelsen af februar.
- Jeg har hele tiden sagt, at vi ikke skal gøre en ting 100 procent bedre, men 100 ting en procent bedre, siger Frank Lissner

Den positive udvikling er ifølge Frank Lissner mest synlig i Gereshk, der er hovedbyen i det danske ansvarsområde. Her har fremskridtet bidt sig fast, og handelslivet og udviklingen blomstrer fortsat. Nu vil beboerne fra yderområderne også have del i udviklingen.
- Vi har indikationer på, at de lokale i yderområderne er ved at blive trætte af, at de på grund af taleban ikke får del i de fremskridt, som de oplever, når de kommer til Gereshk, fortæller Frank Lissner.

Positiv psykologisk effekt
Frank Lissner ser frem til, at USA i løbet af de kommende måneder indsætter yderligere 15.000 soldater i operationerne i det sydlige Afghanistan. De vil gøre en stor forskel, også for de danske soldater. Men allerede nu har den forventede troppeforøgelse en psykologisk effekt, som kan få nogle af de danske soldaters modstandere til at skifte side, vurderer Frank Lissner.

Du kan se og høre hele Frank Lissners midtvejsstatus på www.forsvarskanalen.dk